Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Sophie van der Velden
5 juni 2024 15:53


Ingeslagen ruit en geen sloten meer bij de Oude Bieb Harderwijk
Foto: Ingeslagen ruit en geen sloten meer bij de Oude Bieb Harderwijk
De sloten en borden zijn van de hekken verwijderd. Foto: VRMG

HARDERWIJK - Het lijk erop dat het retentierecht op de Oude Bieb in Harderwijk is verbroken. Sinds vanochtend zijn de gele waarschuwingsborden weg en zijn de sloten van de hekken. Ook is een ruit ingeslagen.

Bouwbedrijf Bert Jansen oefent al een ruime week retentierecht uit op het appartementencomplex. Het gebouw werd afgesloten en toegang was voor iedereen verboden. Retentierecht betekent dat als je iemand geld verschuldigd bent en diegene jouw eigendom in handen heeft, hij dat eigendom mag houden totdat je betaalt. In dit geval zou Bert Jansen dus nog geld krijgen van de eigenaar, die nog altijd onbekend is. 

Verdachte situatie
Dinsdagavond ontstond er onrust rondom het gebouw, dat nog altijd niet afgebouwd is. Een ruit werd ingeslagen, de sloten werden van de hekken gehaald en de gele borden werden verwijderd. José Albers, woordvoerder van de politie, laat weten dat er gisteravond een melding binnenkwam over een verdachte situatie. "Eenmaal ter plaatse bleek de melding loos alarm", stelt zij. Wie verantwoordelijk is voor de ingeslagen ruit en of de schulden van de eigenaar inmiddels bij het bouwbedrijf zijn voldaan, is onbekend. Bouwbedrijf Bert Jansen onthoudt zich van een reactie. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Ingeslagen ruit en geen sloten meer bij de Oude Bieb Harderwijk
Rechts achter de kraan is de ingeslagen ruit zichtbaar. Foto: VRMG

Nieuwe huurders
Huurders van de 29 gloednieuwe appartementen hadden afgelopen maandag 3 juni de sleutel van hun nieuwe woning moeten ontvangen. Wanneer de overdracht nu wel plaats gaat vinden, is vooralsnog onduidelijk. 

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

Harderwijk Nieuws 

harderwijk  vrmg  retentierecht  bouwen  aannemer  politie 
 
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard