Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Sophie van der Velden
31 mei 2024 13:53


Bouwbedrijf wacht op geld van eigenaar 'de Oude Bieb': huurders de dupe
Foto: Bouwbedrijf wacht op geld van eigenaar 'de Oude Bieb': huurders de dupe
Het pand is afgesloten en wordt beveiligd. Foto: Daniëlle Meloen

HARDERWIJK - Huurders van het nieuwe appartementencomplex 'De Oude Bieb' moeten nog even geduld hebben met het betrekken van hun nieuwe woning. Sinds een paar dagen heeft het bouwbedrijf Bert Jansen het gebouw afgesloten. 'Hier oefent bouwbedrijf Bert Jansen retentierecht uit' is te lezen op de borden aan het hek.

De Oude Bieb had vandaag, vrijdag 31 mei, klaar moeten zijn. Morgen zou de oplevering plaatsvinden en de huurders zouden komende maandag 3 juni de sleutel ontvangen. Helaas ziet het er niet naar uit dat deze plannen door zullen gaan. Bouwbedrijf Bert Jansen voert op dit moment namelijk nog retentierecht uit op het gebouw. Retentierecht is het recht van een schuldeiser om een zaak van een schuldenaar onder zich te houden totdat de schuld is voldaan. Dit betekent dat als jij iemand geld verschuldigd bent en diegene jouw eigendom in handen heeft, hij dat eigendom mag houden totdat je betaalt.

De enige manier
Dit is dus ook het geval bij de Oude Bieb. "We moeten nog veel geld krijgen van de eigenaar," laat Bert Jansen weten. "Ze komen niet over de brug, dus dan is dit voor ons de enige manier om het geld toch te krijgen." Wie de eigenaar van het pand is, is niet bekend. Jansen laat weten te balen van de situatie. "Ik heb deze keuze moeten maken, maar de huurders zijn hier natuurlijk de dupe van."

Vijf dagen werk
Wanneer de problemen opgelost zullen zijn, is niet bekend. "Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk, vandaag of morgen, maar ik heb geen idee of dat gaat lukken", aldus Jansen. De binnenkant van het complex is in ieder geval nog niet klaar. De werkzaamheden liggen stil totdat de eigenaar betaald heeft. "We hebben nog ongeveer vijf dagen werk", zegt Jansen. Tot het retentierecht wordt opgeheven, is het ook verboden om het terrein te betreden.

De Oude Bieb
Het huurcomplex aan de Academiestraat heeft zijn naam te danken aan de bibliotheek, die voorheen op deze locatie zat. Nadat de bibliotheek verhuisde naar het stadhuis, werd het pand twee jaar geleden gesloopt. Op deze plek is een appartementencomplex gerealiseerd met 29 huurappartementen. De verhuurmakelaar, Van der Hoek Makelaardij, laat weten niets los te kunnen laten over de huidige situatie. 

Foto: Bouwbedrijf wacht op geld van eigenaar 'de Oude Bieb': huurders de dupe
De Oude Bieb vanuit het Hortuspark. Foto: Daniëlle Meloen

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

harderwijk  vrmg  nieuwbouw  bouwen  verhuur 
 
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard