Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Medi Holstege
14 mei 2024 17:52


Laatste loodjes: Nunspeetse Keiler nadert
Foto: Laatste loodjes: Nunspeetse Keiler nadert
Oefenochtend proeven | foto RTV Nunspeet

NUNSPEET - Je komt ze overal tegen: op de mtb of hardlopend, alleen of in groepjes. Alle teams zijn bezig met de laatste loodjes, want de jaarlijkse Keiler komt dichterbij! Je voelt dat deze laatste drie weken de spanning begint te stijgen en de adrenaline door de aderen begint te gieren.

Zaterdag 4 mei was er een oefenochtend op het terrein van Outdoor centrum Nunspeet, waar een mix van oude en nieuwe proeven getest kon worden. Maar liefst 25 teams hadden zich hiervoor aangemeld. Andere teams hadden ervoor gekozen deel te nemen aan de Run Bike Run wedstrijd, die ook deze ochtend werd gehouden, waarbij mooie resultaten werden behaald.

Foto: Laatste loodjes: Nunspeetse Keiler nadert
Stappenproef team Hoegen | foto RTV Nunspeet

Starttijden bekend

Om 12.00 uur werden de starttijden en de volgorde van de lussen bekend gemaakt. Altijd weer spannend op welk tijdstip van de dag je mag beginnen. De starttijden variëren tussen 8.00 tot 11.00 uur. Er zijn vier lussen; de fietslussen A en C en de looplussen B en D en deze moeten afwisselend worden afgelegd, bijvoorbeeld A-B-C-D, D-A-B-C, B-C-D-A of C-D-A-B. Ook die indeling is gepubliceerd.  De complete startlijst is hier te vinden.

Kijken bij de Keiler

Op het marktplein gebeurt veel. Hier start en finisht iedere lus met een proef. Altijd leuk om te komen kijken en de teams aan te moedigen. Maar ook onderweg, bijvoorbeeld op de Schoolweg of de Veldweg, daar passeren de sporters maar liefst acht keer. Ook zijn er proeven onderweg, bijvoorbeeld bij de Zandenplas. Het terras is geopend en onder het genot van een heerlijke kop koffie met iets lekkers geniet je het leuke uitzicht. En ook de prijsuitreiking ’s avonds is via een life-stream te volgen, zodat je niets hoeft te missen van de spanning en de glorie van de winnaars.


💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

Nunspeet Sport 

vrmg  gemeente nunspeet  nunspeetse keiler 
 
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard