Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Sophie van der Velden
10 juli 2024 15:00


Vier nieuwe stalen Romeinen in Ermelo
Foto: Vier nieuwe stalen Romeinen in Ermelo
In totaal staan er nu vijf stalen Romeinen in Ermelo. Foto: Gemeente Ermelo

ERMELO - In Ermelo zijn begin juli vier stalen beelden van Romeinen geplaatst. De beelden zijn drie meter hoog en uitgevoerd in duurzaam cortenstaal. De gemeente noemt de beelden 'ware blikvangers'. De beelden zijn het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente en museum Het Pakhuis.

De gemeente hoopt met de beelden de geschiedenis van Ermelo en de bijzondere plaats van het dorp in de geschiedenis tot leven te brengen voor inwoners, bezoekers en toeristen. "Ermelo is uniek in Nederland met twee Romeinse Marskampen", legt wethouder Arap-John Tigchelaar uit. "Hoewel Ermelo buiten het Romeinse Rijk lag, staken de Romeinen vaak de grenzen over om te handelen, land te verkennen en volken aan te vallen. Tijdens deze expedities werden tijdelijke Markampen aangelegd." Daarvan zijn er dus twee in Ermelo teruggevonden. Volgens de gemeente draagt kennis over deze geschiedenis bij aan het cultureel bewustzijn en versterkt het de culturele identiteit van Ermelo. 

Locaties van de beelden
De vier nieuwe beelden staan bij de Schaapskooi, het Romeinse Marskamp (locatie Oude Arnhemse Karsweg) en de rotonde (Harderwijkerweg/Jacob Catslaan/Nassaulaan). Het vijfde beeld werd
al eerder geplaatst bij museum Het Pakhuis. 

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

Ermelo Nieuws 

ermelo  vrmg  beelden  romeinen  cortenstaal 
 
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard