Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Sophie van der Velden
10 juli 2024 16:33


Meer mogelijkheden voor kleinschalige bouwinitiatieven in Oldebroek
Foto: Meer mogelijkheden voor kleinschalige bouwinitiatieven in Oldebroek

OLDEBROEK - In Oldebroek zijn vanaf dinsdag 9 juli meer mogelijkheden voor tijdelijke en langdurige woonruimtes. Dit werd afgesproken in de nieuwe beleidsnotitie 'kleinschalige woningbouwinitiatieven'. Hiermee voorziet de gemeente in de vraag van inwoners.

Volgens de gemeente speelt dit initiatief in op de woningnood, die ook in Oldebroek hoog is. Er is behoefte aan het versneld realiseren van woningen. Tijdens zes inwonersavonden van het project Versnel Wonen onderzocht de gemeente deze behoefte. Er bleek meer vraag naar extra woonruimte in het buitengebied en versoepeling van de voorwaarden voor kleinschalige initiatieven. "Deze aanpassing geeft inwoners meer mogelijkheden voor tijdelijke woningbouw, bijbouwen of verhuur", stelt wethouder Beerd Flier. 

Langdurige woonruimtes
Deze mogelijkheden zijn beschikbaar vanaf 9 juli 2024. Hiervoor worden Omgevingsvergunningen voor een bepaalde termijn afgegeven. Opties voor langdurige woonruimtes zijn bijvoorbeeld het aanbieden van kamerverhuur, het vervangen van een bestaand bijgebouw door een nieuwe woning of het bewonen van een bestaand bijgebouw. Voor alle mogelijkheden gelden voorwaarden. Deze vind je hier

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

Oldebroek Nieuws 

oldebroek  vrmg  woningen  initiatieven  bouwen 
 
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard