Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Danielle Meloen
11 juni 2024 14:26


Tegeltaxi in Nunspeet: Maak plaats voor groen!
Foto: Tegeltaxi in Nunspeet: Maak plaats voor groen!
Prachtige geveltuin in bloei. Foto: Marco Vlijm - RTV Nunspeet

NUNSPEET - Op donderdag 13 juni rijdt de tegeltaxi door de gemeente Nunspeet. Dit is dé kans voor inwoners om hun tuintegels te vervangen door groen. De tegeltaxi haalt gratis uw oude tegels op, mits u zich van tevoren heeft aangemeld. Dit initiatief wordt georganiseerd om bewoners te stimuleren hun tuin te vergroenen, wat zowel esthetische als ecologische voordelen biedt.

Waarom meer groen?

Een groene tuin of straat zorgt niet alleen voor een mooiere omgeving, maar heeft ook aanzienlijke voordelen voor het klimaat. Minder tegels betekent dat regenwater direct in de grond kan trekken, wat ontlasting van het rioolstelsel voorkomt. Daarnaast helpt meer groen bij het verlagen van de temperatuur op warme dagen. Klimplanten bijvoorbeeld, houden de gevel en uw woning in de zomer koeler, wat bijdraagt aan een aangenamere leefomgeving.

Foto: Tegeltaxi in Nunspeet: Maak plaats voor groen!
Sfeervolle geveltuin. Foto: Marco Vlijm - RTV Nunspeet

Takkenroute op 18 juni

Op dinsdag 18 juni 2024 wordt snoeiafval dat niet in de groene container past, gratis opgehaald in de gemeente Nunspeet. Per keer kan maximaal 2m³ worden aangeboden. Aanmelden kan tot uiterlijk 12.00 uur op de werkdag voorafgaand aan de ophaaldag. Dit kan bij voorkeur via ablsnoeihout@outlook.com of telefonisch via (0318) 61 42 27. Zorg ervoor dat u voldoet aan de spelregels, die te vinden zijn in de afvalwijzer.

Vergroenen en verduurzamen

De tegeltaxi en de takkenroute zijn waardevolle initiatieven van de gemeente Nunspeet om de leefomgeving te vergroenen en te verduurzamen. Door deel te nemen, draagt u bij aan een betere waterhuishouding, minder hittestress en een mooiere buurt. Mis deze kansen niet en meld u tijdig aan! De volgende ophaaldagen van de Tegeltaxi zijn 11 juli, 5 september en 3 oktober 2024. Voor meer informatie en om u aan te melden, bezoekt u nunspeet.nl/tegeltaxi.


💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet  vrmg 
 
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard