Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
8 juni 2024 8:15


Succesvolle Maatjesmiddag bij Inclusief Groep
Foto: Succesvolle Maatjesmiddag bij Inclusief Groep
Wethouder Ben Engberts uit Oldebroek werkte samen met Anneke in de productie. Foto Inclusief Groep.

NUNSPEET - Inclusief Groep in Nunspeet organiseerde op woensdag 5 juni wederom een succesvolle Maatjesmiddag. Gemeenteraadsleden, wethouders en leden van de Adviesraad en Participatieraad uit de regio waren hierbij aanwezig en werden hartelijk ontvangen.

Na een korte introductie door Risco Balkenende, directeur Inclusief Groep, werden de maatjes en medewerkers aan elkaar gekoppeld. Vervolgens vertrok iedereen naar zijn eigen werkplek om daar een uurtje mee te werken.

Impressies van deelnemers
Wethouder Ben Engberts uit Oldebroek werkte samen met Anneke in de productie. “Dit werk lijkt eenvoudig, maar er gelden strenge kwaliteitseisen. Het is indrukwekkend om te zien hoe zorgvuldig alles wordt gecontroleerd. En het is mooi om te horen hoe trots Anneke vertelt over het werk wat ze doet”, aldus wethouder Ben Engberts.

Duurzaam gereedschap
Arno Hardonk, raadslid ChristenUnie Oldebroek en Gert-Jan Koetsier, raadslid SGP Ermelo, werkten mee in het Groen en bewonderden het mooie en duurzame gereedschap. Maar zoals een groenmedewerker terecht opmerkte: "Goed gereedschap is het halve werk."

Taaitaai poppen
Arjan Kremer, raadslid ChristenUnie Zeewolde, werd gekoppeld aan Naomi en mocht meewerken op de Foodafdeling. Maar dan wel volledig volgens de HCCAP eisen. Dus met stofjas, overschoenen en haarnetje. “Goed om te horen dat medewerkers hiervoor opgeleid worden. En leuk om te zien dat de zomer nog moet beginnen, maar dat bij Inclusief Groep de taaitaai poppen alweer ingepakt worden”, aldus Arjan.

Waarde van inclusiviteit
Na een uur werken kwamen de deelnemers samen in het bedrijfsrestaurant. Het nagesprek benadrukte het belang van een inclusieve werkomgeving. "Werk is veel meer dan alleen een salaris. Het geeft trots, voldoening en een gevoel van waarde", was een uitspraak die alle aanwezigen herkenden. De meerwaarde van werk wordt bevestigd door het enthousiasme waarmee medewerkers over hun werkplek vertellen.

Toekomstscenario's en Gemeentelijke Financiën
Het lopende onderzoek van Berenschot naar de toekomst van Inclusief Groep werd ook kort besproken. Gemeenten beslissen in september welke scenario's verder worden uitgewerkt.

De Maatjesmiddagen staan bekend om hun aantrekkingskracht voor zowel genodigden als medewerkers. De medewerkers van Inclusief Groep genieten ervan om hun dagelijkse werkzaamheden te delen met hun maatjes.


💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

Oldebroek  Elburg Nieuws 

oldebroek  elburg  vrmg 
 
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard