Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Sophie van der Velden
11 juli 2024 11:43


Putten stap dichter bij 900 nieuwe woningen Halvinkhuizen
Foto: Putten stap dichter bij 900 nieuwe woningen Halvinkhuizen
Het plangebied Halvinkhuizen fase 2 en 3 in Putten. Foto: Officiële Bekendmakingen

PUTTEN - De nieuwe woonwijk Halvinkhuizen fase 2 en 3 is een stukje dichterbij. Het college van B&W heeft besloten om de voorbereidingsprocedure te starten voor aanpassing van het omgevingsplan. Dit is de eerste formele stap die nodig is om te kunnen beginnen met bouwen.

Het project Halvinkhuizen fase 2 en 3 bestaat uit de nieuwbouw van 900 woningen. In het najaar van 2024 wordt een informatieavond georganiseerd voor omwonenden en andere belanghebbenden. Tijdens deze avond kunnen aanwezigen vragen stellen en aandachtspunten benomen. Waar mogelijk wordt dit door de gemeente meegenomen in het ontwerp. 

Vooroverleg
Het omgevingsplan wordt daarnaast in vooroverleg besproken met onder andere de provincie, het Waterschap en de veiligheidsregio. Zij kunnen hun advies uitbrengen. Dit wordt verwerkt bij he topstellen van het ontwerp van de wijziging van het omgevingsplan. 

Zienswijze indienen
Het college verwacht het ontwerp wijzigingsplan voor 1 januari 2025 bekend te maken. Iedereen krijgt op dat moment de mogelijkheid te reageren, door het indienen van een zienswijze. 

Fase 1
De voorbereiding van fase 1, bestaande uit 310 woningen, is al verder in het traject. De gemeente hoopt op een snelle uitspraak van de Raad van State. 

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

Putten Nieuws 

putten  vrmg  bouwen  woonwijk  halvinkhuizen  woningen 
 
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard