Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
11 juli 2024 12:28


Extra onderzoek naar haalbaarheid bedrijventerrein Broeklanden III
Foto: Extra onderzoek naar haalbaarheid bedrijventerrein Broeklanden III
In januari 2023 besloten de gemeenten Elburg en Oldebroek samen te werken bij de ontwikkeling van de uitbreiding van de Broeklanden. Archieffoto gemeente Oldebroek.

OLDEBROEK - De komende periode zal extra onderzoek gedaan worden naar de haalbaarheid van bedrijventerrein Broeklanden III in Oldebroek. Het gaat onder andere om flora- en fauna-onderzoeken en verkeerskundig onderzoek. Daarnaast werken de gemeente Elburg en Oldebroek samen voor dit project, waar ook nog vragen over beantwoord moeten worden.

In januari 2023 besloten de gemeenten Elburg en Oldebroek samen te werken bij de ontwikkeling van de uitbreiding van het Elburgse bedrijventerrein Broeklanden. Het uit te breiden deel, Broeklanden III, ligt op Oldebroeks grondgebied, maar naast de Elburgse delen Broeklanden I en II. 

Gezamenlijke ontwikkeling
Wethouder Liesbeth Vos van Oldebroek onderstreept de gezamenlijke aanpak. “Bedrijven in beide gemeenten kunnen baat hebben bij een gezamenlijke ontwikkeling. Er zijn veel belangen gemoeid met de ontwikkeling van een bedrijventerrein op deze locatie", laat zij weten. "Daarom is zorgvuldigheid belangrijk. Ook andere mogelijke ontwikkelingen van bedrijfslocaties in onze gemeente spelen mee bij het besluit om Broeklanden III wel of niet te ontwikkelen en in welke vorm.”

Toch stonden niet alle partijen te springen om de samenwerking van de twee gemeentes voor de uitbreiding van het terrein. Voornamelijk Christelijk Verbond Elburg (CVO) sprak zich uit tegen de plannen van de gemeentes. Ook inwoners waren niet allemaal blij met de plannen. Een petitie om de plannen voor de uitbreiding op de bewuste locatie te schrappen, werd ruim 900 keer ondertekend. 

De onderzoeken
Maar eerst is er dus verder onderzoek nodig, om te bepalen hoe haalbaar de plannen zijn. De nodige onderzoeken brengen de gevolgen voor flora en fauna in beeld. Ook de verkeersafwikkeling van het bedrijventerrein wordt onderzocht. Ten slotte wordt gekeken naar de juridische mogelijkheden van het gezamenlijk ontwikkelen van Broeklanden III. Aan de hand van de uitkomsten van deze onderzoeken zal een besluit genomen worden over verdere stappen naar de gezamenlijke ontwikkeling. 

Veel vraag
Volgens de Elburgse wethouder Henk Wessel is er veel vraag naar meer bedrijfsruimte. "Op dit moment hebben we een flinke wachtlijst van bedrijven die uit willen breiden', laat Wessel weten. "Het is belangrijk om onze economie ruimte te geven om te groeien, zeker nu er veel extra woningen bij zullen komen."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

Oldebroek  Elburg Nieuws 

oldebroek  elburg  vrmg 
 
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard