Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Medi Holstege
11 juli 2024 14:18


Jubileum, nieuwe gezichten en zomeractiviteiten op de Nunspeetse weekmarkt
Foto: Jubileum, nieuwe gezichten en zomeractiviteiten op de Nunspeetse weekmarkt
Bessel Bloemen: 30 jaar met bloemen op de markt | Foto RTV Nunspeet

NUNSPEET - Vandaag stond Bessel Bloemen 30 jaar op de weekmarkt van Nunspeet. "Ik weet nog goed dat ik door de toenmalige marktmeester op woensdag werd gebeld dat er de volgende dag een plekje vrij was gekomen. Ik, net 21 jaar oud, stond boven aan de lijst. Ik moest even slikken, maar de volgende dag was ik aanwezig en ben nooit meer weggegaan." vertelt Bessel Nijkamp. "Al die jaren met veel plezier hier voor de Wibra." Als ik vraag wat hem is bijgebleven is het wel de paaseierenactie met marktmeester Bruijnes, waarin wel 40.00 eieren werden weggegeven. "Het was totaal uit de hand gelopen," lacht Bessel. Tijdens ons gesprek staat Bessel op bestelling mooie boeketten samen te stellen en komen klanten langs om hem te feliciteren. "Zelfs de oude burgemeester en oude markmeester zijn langs geweest. Super leuk!"

Foto: Jubileum, nieuwe gezichten en zomeractiviteiten op de Nunspeetse weekmarkt
De jubilerende Bessel Nijkamp | Foto RTV Nunspeet

Nieuw is deze week voor het eerst op de markt aanwezig de snoepkraam van Van der Toorn Zoetwaren. Het water loopt je in de mond, als je voor al die lekkernijen staat. Een mooie aanvulling van het marktassortiment en de mannen hebben er zin in! 

Foto: Jubileum, nieuwe gezichten en zomeractiviteiten op de Nunspeetse weekmarkt
De nieuwe snoepkraam Van der Toorn Zoetwaren | Foto RTV Nunspeet

Siebenga Schoenen was vandaag na 30 jaar echt voor het laatst. "De voorraad is zo goed als op. Met aanbiedingen van €10 per paar vliegt het de schappen uit. Wij sluiten straks de luiken van onze rijdende winkel, maar mijn dochter Mirella opent de deuren van haar nieuwe winkel Schuurman Schoenen in Meppel. Wij blijven dus in de schoenenmarkt actief!" aldus de heer Siebenga. Klaas Vaak Bed & Textiel heeft sinds vorige week een plekje op de markt gevonden. "Wij staan nu bij Het IJscafé,  maar gaan vanaf volgende week de plek innemen van Siebenga. Daar krijgen we wat meer ruimte en kunnen we meer uitpakken," aldus Peter. Peter is als het ware de rijdende 'outlet' en verkoopt veelal de restanten uit het assortiment van de winkels, dus van mooie kwaliteit.

Foto: Jubileum, nieuwe gezichten en zomeractiviteiten op de Nunspeetse weekmarkt
| Foto RTV Nunspeet

Daarmee is het marktplein weer zo goed als helemaal bezet. Nog één standplaats is er vrij, een uitbreiding van het marktaanbod zou mooi passen in de branche van fournituren/kleinvak- en/of handwerkartikelen, tapas/olijven, glas/porselein/verlichting, drogisterij-artikelen of bijvoorbeeld sportartikelen, maar ook andere mogen reageren op de vacante plaatsen. De marktkramen aan de zijkant van het gemeentehuis zullen allemaal iets opschuiven richting marktplein, waardoor de situatie bij de kruising  overzichtelijker wordt.

Activiteiten

Op donderdagochtend 25 juli, 8 augustus en 12 september draait de entertainment koning van het Rad van Fortuin op gezette tijden weer aan het grote rad en kan het winkelend marktpubliek waardebonnen winnen. Deze waardebonnen kunnen op de actiedag zelf besteed worden bij een marktkraam naar keuze. Kom langs, misschien is er wel een leuke waardebon voor jou bij!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       


💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard