Vanaf 1 april is de cafetaria onderdeel van Big Bread Kitchen en gaat het verder als ‘BB Kitchen Borst’. De naam ‘Borst’ zal dus niet helemaal uit het Wezepse straatbeeld verdwijnen. 44 jaar lang was het een familiebedrijf. Na Gait en Jan, nam aangetrouwde neef Marcel het in 2020 over.
Begrip
Dat cafetaria Borst een begrip is in Wezep blijkt wel uit de reacties onder de berichten van de cafetaria als er aangekondigd wordt dat de snackbar verkocht is. Er volgen veel reacties en de meesten wensen Marcel veel geluk toe.
IJscokar
Marcel begon al op zijn dertiende met het verkopen van ijsjes voor Borst. Gewapend met een ijscokar en een brommertje, was hij vaak te vinden in de Hegenbos en andere straten van Wezep. “Veel mensen herinneren zich deze tijd nog en kennen mij daarvan”, zegt hij daarover.
Lees verder onder de foto.
Tijd voor gezin
Marcel vindt het werk nog steeds heel erg leuk om te doen, maar het leven wat hij erdoor moet leiden wil hij niet meer. “Ik werk nu van 08.00 uur ’s ochtends tot 23:30 ’s avonds. Je bent altijd bezig met werken. De momenten dat het hier spitstijd is, hebben de kinderen thuis ook de meeste aandacht nodig. Het is hier iedere avond gekkenwerk”, aldus Marcel.
Eigengemaakte snacks
Wat er echt niet mag veranderen volgens Marcel? “De eigengemaakte snacks. De gehaktbal, karbonades en gehaktfrikandel. Dit zijn echt uniek producten. Ik zeg niet dat het nooit beter kan, maar het zou wel mooi zijn als deze producten in de basis zou blijven. Zelfs bij WHC verkopen ze nu de gehaktballen van Borst.”
Avondeten
Wat typeert nou die Wezepse cafetariabezoeker? “Alles moet hier kloppen. De één wil doorbakken patat, de ander wil zacht gebakken patat. De volgende wil het weer zonder zout. Toen ik in Zwolle een zaak had kwamen mensen langs voor een snelle hap. In Wezep wil men gewoon een avondmaaltijd die aan hun wensen voldoet.”
Lees verder onder de foto.
Mee op vakantie
"Zelfs op vakantie nemen mensen producten van cafetaria Borst mee. Versgedraaide gehaktballen worden ingevroren en reizen mee naar diverse bestemmingen. "We hebben zelfs klanten die een week later op een camping in Zuid-Frankrijk onze gehaktballen eten," lacht Marcel.
Na de vakantie
Ook na de vakantie mag een bezoek aan de cafetaria niet ontbreken. Marcel: “Als een groep jongelui landt op het vliegveld en weer in Wezep is, komen ze hier een patatje super (twee frikandellen met patat red.) eten.”
Klantcontact
Marcel vindt het maken van de eigen snacks nog altijd het leukste. Dit gaat hij dan ook erg missen als hij weg is. Toch is er iets wat hij nog meer gaat missen: “Het contact met mensen vind ik nog altijd het leukste aan het werk. Heerlijk om op zaterdagavond even te ‘zeuren’ met klanten”, zegt hij daarover.
IJsje halen
Marcel zal wel altijd trouw blijven aan cafetaria Borst. “Ik hoop dat ik hier over een paar jaar nog steeds kom. Als ik dan een ijsje ga halen met de kinderen, wil ik naar Borst.”
Het personeel zal in ieder geval werkzaam blijven bij de cafetaria. Wat dat betreft zal er (voorlopig) dan ook weinig anders zijn.
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet 0341-258133