Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie

Vanavond vrij zonnig, vannacht opklaringen en droog


Geschreven door Marjon de Hond van Buienradar
19 juni 2024 18:15


Article Image
© buienradar.nl

Na een meest droge en vrij zonnige woensdag volgt ook een droge en vrij zonnige start van de donderdag, later valt in het oosten en zuiden een regen of onweersbui. Vrijdag staan meer buien op het programma maar in de loop van het weekend wordt het droog en gaat de zon flink schijnen. Ook de temperatuur gaat begin volgende week verder omhoog. Krijgen we dan eindelijk een beetje zomer.

Vanavond is het prachtig weer. De stapelwolken verdwijnen snel en het wordt overal zonnig. De zon gaat onder om 22:03 uur in het midden van het land.

Vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De temperatuur varieert van 11 graden in het zuiden tot een frisse 5 graden in het noordoosten. Verder is het rustig weer en waait het nauwelijks. In het noorden kan het wat nevelig worden.

 Morgen begint de dag op veel plaatsen vrij zonnig al komt er vanuit meer bewolking binnendrijven. In het zuidoosten kan dan al een lichte bui vallen. Later trekt de bewolking wat verder richting het noorden maar in de noordwestelijke helft laat de zon zich nog wel zien. In het oosten en zuidoosten neemt de kans op enkele buien mogelijk met onweer toe. Met een zwakke tot matige noordoostelijke wind wordt wat zachtere lucht aangevoerd. Op veel plaatsen wordt het 20 tot maximaal 23 graden in het oosten. Op de Wadden wordt het een graad of 18.

De dagen daarna krijgen we op vrijdag te maken met een lagedrukgebied die zorgt voor regen- en onweersbuien. Er kan dan opnieuw regionaal veel neerslag vallen. Op zaterdag nu en dan zon en nog een enkele bui. Vanaf zondag knapt het weer op met meer zon en het blijft eindelijk een tijdje droog. Ook de temperatuur loopt verder op. Mogelijk dat de 25 graden bereikt wordt.

 


Bron: Buienradar
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard