Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie

Rustig en (meest) droog


Geschreven door Magdel Erasmus van Buienradar
4 maart 2024 13:00


Article Image
© buienradar.nl

Tussen twee storingen breekt vandaag vanuit het zuidwesten de zon door. Morgen is het weer een ander verhaal met veel bewolking en soms wat regen. Vanaf woensdag knapt het weer op en wordt het zonniger, droog en zachter.

Tussen twee storingen breekt vandaag vanuit het zuidwesten de zon door. Morgen zorgen deze storingen echter weer voor veel bewolking en soms wat regen. Vanaf woensdag knapt het weer op en wordt het zonniger, droog en zachter.

 Vanmiddag is er bewolking aanwezig, maar vanuit het zuidwesten wordt het zonniger. Behalve in het noordoosten waar het bewolkt blijft en er nog een drup (mot)regen kan vallen. In de rest van het land blijft het droog. De temperatuur komt uit rond 8 graden in het noordoosten tot een graad of 12 in Limburg. Aan zee ligt vanmiddag de temperatuur op ongeveer 10 graden.

 Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind.

 Vanavond komt er in het huidige weer nauwelijks verandering: er zijn opklaringen en het blijft droog, maar in het noordoosten is het bewolkt en kan er een drup regen vallen.

Vannacht blijft het vrijwel overal droog met vooral richting het zuiden opklaringen. In het midden en noorden kan er dan ook mist ontstaan. Het kwik daalt naar zo'n 2 graden in Zeeland tot een graad of 6 in Groningen. Verder blijft het rustig en staat er nauwelijks wind.

Morgen is het overwegend bewolkt en valt er eerst in het noordoosten en zuidwesten plaatselijk wat lichte regen. In de loop van de dag kan het ook elders licht regenen. In de middag wordt het tussen 8 en 10 graden. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, maar later op de dag staat er in het noorden een matige oostenwind.

 De dagen daarna wordt het geleidelijk zonniger en blijft het droog met alleen op woensdag lokaal misschien een drup regen. Daarnaast loopt de temperatuur op: woensdag wordt het 11 graden en op vrijdag een graad of 13. Wel neemt de wind wat in kracht toe, waardoor het soms misschien net wat minder zacht aanvoelen. En met al de opklaringen verlopen de nachten een stuk kouder met kans op vorst aan de grond.Bron: Buienradar
advertentie